postnumbereighteen – Azam 2012; eh pi mana dah kertas tu?

Assalamualaikum & Good day all. Aku dah list down semua benda yang aku nak achieve and do better tahun ni kat 1 piece of paper, completed it middle of December. Then aku letak dalam sling bag aku, or at least aku rasa aku letak kat situ. Dan hari ni bila nak amek kertas tu dan … Continue reading

postnumberseventeen – Azam 2012

Assalamualaikum & Good day all. Bila masuk tahun baru, selalu orang akan sibuk cakap pasal azam tahun baru atau dalam bahasa orang putehnya ‘new year resolution’. Aku tak pernah ada azam tahun baru sebelum ni. Ya betul, tak pernah ada., langsung. Aku selalu rasa azam tahun baru ni poyo. Used to think that rasa macam … Continue reading

postnumbersixteen – Balang terbiar dan syiling tercicir

Assalamualaikum & Good day all. Sambil mengemas meja aku kat ofis yang memang agak semak minggu lepas, aku terjumpa sebuah balang yang berisi coklat. Cis! Siapa punya kah ini balang? Sudah lama aku bertanyakan tetapi tiada yang mengaku. OK, fine. Tolak balang ke tepid an sambung mengemas dan terjumpa syiling 20 sen bawah meja. Damn! … Continue reading

postnumberfifteen – Finally, The King has come back, Home

Assalamualaikum & Good day all. After 5 long years, the King has finally come back home. Am not even sure how to describe the feeling watching him in his rightful colour again, but 1 thing for sure there were few (manly, yeah!) tears watching him scoring again for us. It just like he never left. … Continue reading

postnumberfourteen – Terima Kaseh Maxis pt 2

Assalamualaikum & Good day all. Aku ada mentioned kat sini hari tu nak call Maxis untuk confirmkan berkenaan quota increase for data mobile subscription aku. Tapi balik rumah hari Jumaat hari tu my other half bagitau ada surat Maxis. Bukak2 tengok   Rupanya depa dah siap hantar notification via surat. Very good la, memang banyak menyenangkan … Continue reading

postnumberthirteen – Eh! ada lagi paper The Sun

Assalamualaikum & Good day all. Hari ni macam biasa keluar dari tren stesen Masjid Jamek pukul 9.30 pagi. Sentuh kad Touch N Go dan keluar dari stesen, terus berjalan ke ofis. Tiba2 ternampak seperti sekumpulan suratkhabar di sebelah kiriku. Terus berhenti dan melihat dengen betul2, memang betul suratkhabar percuma The Sun yang diletakkan di 2 … Continue reading

postnumbertwelve – Terima Kaseh Maxis pt 1

Assalamualaikum & Good day all. Aku ni dah guna line Maxis lama la jugak, dah beberapa tahun dah.Dah la guna dah lama, segala macam services aku ada dalam account Maxis aku 1. Supplementary lines for Family Plan, 2 number lagi i.e. utk Mak & my other half. 2. Maxis Internet Mobile plan untuk number aku … Continue reading

postnumbereleven – Away

Assalamualaikum & Good day all. Balik kampung secara mengejut Rabu lepas, Mak dengan Abah kemalangan. Sebijik Kancil langgar moto yang Mak dengan Abah naik kat Tanah Merah. Banyak lagi nak cerita pasal insiden dan follow up dia, tapi let’s leave it at that. Mak luka2, calar2 tapi nothing serious. Abah on the other hand was … Continue reading

postnumberten – Weekend Recap : 3 December 2011 Balik Kampung Day 2

Assalamualaikum & Good day all. This is continuation of postnumberseven; the ‘Balik Kampung’ weekend recap series. What I did not mentioned was we all gathered back home was also for Mak’s birthday celebration. Mak’s birthday was on the 1st of December which was on Thursday; the day we reach home. But as we reached already … Continue reading

postnumbernine – Belanjawan Keluarga 2012 completed

Assalamualaikum & Good day all. Another filler entry, while I’m still trying to figure out how to make the best use of the picture features for WordPress in entry that have a lot of pictures. So to fill some time while I’m doing that, there’ll be filler entry here and there la. As per the … Continue reading